PLANIRANA LEGLA

LEGLO OKTOBER 2020

Iz legla oktober 2020 imam na voljo mladička-e v primeren dom. Kontaktirajte me.

12.oktober 2020 so se skotili mladički Joy x Tessa.

Več informacij na zavihku Mladički

COI 6,36% za 10 generacij

Wildsong's Through Fire with Joy "Joy" DNA-VP

WR Aussies Blaze of Fire x Wildsong's Putting Out the Fire

BH

FCI ASCA reg. *18 avgust 2017 black tri c/w

HD (kolki) A/A, ED (komolci) 0/0, lumbosakralno vretence Typ0

DNA testi: HC/HSF4, CEA,PRA, CMR, DM clear po starših

MDR1+/-, DNA ISAG profil

klinično oči 8/2020, kompletno zobovje, škarjast ugriz, dolg rep,55cm

Alpine River Ticket to Ride "Tessa" DNA-VP

Dazzling Spirit Cool Quest x Alpine River Mona Lisa Smile

agility A2J2 JS-N GS-N

FCI ASCA reg, *28.april 2014 blue merle bi w

HD A/A, ED 0/0, OCD (rame) 0/0

DNA testi: HC/HSF4, CEA, PRA, DM clear po starših

MDR1+/- DNA ISAG profil

oči klinično 11/2019, kompletno zobovje, škarjast ugriz,dolg rep,49-50cm

O Joy-u

Joy je mlad samček, ki živi na manjši kmetiji v Švici, z vzrediteljico se poznava dolgas leta, od takrat, ko je bilo v Europi prav malo avstralcev, njegova lastnika pa imata nekaj živali, tako da ima dovolj opravkov. Jeseni bo Joy začel s treningiiskanja. Spoznala sem ga kot živahnega, samozavestnega samčka, ki ima veliko željo po sodelovanju, odličen odpoklic in je zelo navezan na svoje ljudi. Sposoben za vsako delo in odličen spremljevalec.

O Tessi

Tessa je hčerka moje Lise, vnukinja naše Blueberry in pravnukinja oje prve avstralke Ruby.  Je izjemna športnica, obožuje agility in je zelo hitra in nadarjena. V kratkem času je razumela, kaj naj počne na ovirah in zelo rada trenira in tekmuje. tessa je odličnas spremljevalka na pohodih in zelo rada išče predmete (in človeka) v gozdu in kjerkoli. Tessa ima izjemne atletske sposobnosti, veselje jo jegledati pri teku in aktivnosti, ki zahtevajo hitre obrate. Do živali ima zvrhano mero empatije injih, kot njena mama prepriča, da je sama odlična družabnica, a vendar ima avtoriteto.

Ima svojo stran na Moji psi /Tessa

 

Pričakujem tipične predstavnike zmerne velikosti in dlake, psihično in fizično sposobne za vsako delo, šport ( glede na značilnosti posameznega mladička) in odlične spremljevalce aktivnim lastnikom. Oba starša imata izjemne atletske sposobnosti in veliko mero aussie tipične želje po sodelovanju z lastnikom , prijeten karakter in odličen temperament, zato pričakujem mladičke, s katerimi bo ob dobri vzgoji mladička in aktivnih lastnikih lahko živeti in bodo vsestransko sposobni in ne nazadnje tudi lepega videza.

Mogoče so barve black, red, blue merle in red merle v kombinaciji -bi ter z veliko verjetnostjo tudi tri.

Mladički bodo imeli dolg rep.

Vsi mladički bodo DNA clear (N/N) za dedno katarakto posledico HSF4 mutacije, DNA clear za CEA/CH, DNA clear za prcd PRA  in DM  ter   MDR1 +/+ ali +/- ali -/-  po starših. Oba starša imata aktualni klinični test oči, ne starejši od enega leta in opravljen DNA profil ISAG.  ( ta potrjuje istovetnost mladička)

Stimulacijo bomo delali od zgodnje starosti nekaj dni dalje.

Pri 7 tednih bodo testirani za delovne sposobnosti in osebnostno oceno, kar ob upoštevanju mojega opazovanja omogoča, da vsak bodoči lastnik dobi primernega mladička in obratno.

Mladički bodo  maksimalno socializirani, večkrat razglisteni, cepljeni, imeli pregledane oči pri 7 tednih, čipirani in imeli bodo potni list in dobili FCI rodovnik, ki ga bo izdala KZS Slovenije. 

Na željo tudi ASCA rodovnik.

Preberite vzreja