O NAS

Živimo v Kranjski Gori, sredi gora, gozdov in travnikov, v idealnem okolju, kjer lahko mi in naši psi uživamo v dolgih sprehodih . Psi živijo z nami v hiši z velikim vrtom in so naši družinski člani.

oktober 04


mladički 2005

V nasprotju z večino ljubiteljev avstralskih ovčarjev, ki so aussieja videli in se vanj zaljubili, smo mi iskali pasmo, primerno za agility, saj je Tina do tedaj tekmovala z Arijem, irskim setrom. Tako smo slišali za v Evropi dokaj nepoznano pasmo, avstralskega ovčarja. Skoraj leto dni smo iskali psičko in končno l. 2002 iz Belgije pripeljali našo Ruby. Aussieji ljudi osvojijo in zasvojijo in tako smo po petih mesecih dobili iz Nemčije še Chipa.

maj 03

Tudi Ari se je sprijaznil s tem, da ni več edini in ju gentlemensko sprejel, čeprav najbrž nikoli ne bo razumel, zakaj imajo nekateri psi toliko energije.

Posebna zahvala pa gre Dominique de Mulder, Psarna Nattrekja, Rubyni vzrediteljici, ki je vedno imela čas in voljo odgovarjati na moja številna vprašanja in mi pomagala z nasveti ter Genevieve Chome, lastnici Rubynega očeta, ki sta me l.2004 povabili s seboj v ZDA na Nacionalno specialko avstralskih ovčarjev v Paso Robles, CA, kjer sem imela priložnost videti toliko čudovitih aussiejev pri delu in v razstavnem krogu, pa vse tiste samce in samice katerih potomci bodo nadaljevali pasmo, spoznati vzreditelje in se udeležiti delavnic o vzreji, delu in posebnostih pasme ( glej članek Moj pes,št.3/05 )

Paso Robles, CA, november 04

Hvala tudi Chipovi vzrediteljici Susanne Mueller, ki mi je pomagala, ko sem pomoč rabila.

Vesela sem, da sem spoznala aussieja, kajti aussie je "človekov prijatelj" v najboljšem pomenu besede.